Hoe bescherm ik mijn organisatie tegen phishing?

Phishing blijft voor elke organisatie een grote problematiek, ook in de toekomst. Uiteraard wil je voorkomen dat jouw organisatie wordt getroffen door cybercriminaliteit. Phishing kan veel schade aanrichten binnen een bedrijf. Bij deze vorm van cybercriminaliteit proberen hackers belangrijke gegevens te stelen. Ook kunnen ze jouw bedrijfsnaam misbruiken om anderen op te lichten. En mocht jouw organisatie al eens het slachtoffer van een phishingaanval zijn geweest, dan wil je een tweede aanval voorkomen. Wat kan je doen om jouw organisatie zo optimaal mogelijk te beschermen tegen phishing?

Phishing en oplossingen

Het is belangrijk om eerst in kaart te brengen welke cyberrisico’s voor jouw organisatie relevant zijn. Sommige cyberrisico’s gelden voor praktisch alle organisaties en bedrijven, andere cyberdreigingen gelden vooral in specifieke sektoren. Breng daarom de cyberrisico’s van jouw bedrijf zo duidelijk mogelijk in beeld.

Wanneer je meer weet over uw phishing, zijn er drie oplossingen om jouw organisatie beter te beschermen tegen deze vorm van cybercriminaliteit. Over deze oplossingen om jouw bedrijf te beschermen tegen phishing lees je later meer. Eerst duiken we in phishing nulmeting.

Breng phishing in kaart

Goede cybersecurity vraagt om een helder beeld van de cyberrisico’s. Bescherm je organisatie door precies in kaart te brengen waar zich de cyberdreigingen bevinden.

Een goede tool om de cyberdreigingen van jouw organisatie in kaart te brengen, is onze Nulmeting Phishing Simulatie. Hiermee zie je in een heel korte tijd of jouw medewerkers phishing kunnen herkennen en deze cyberdreiging het hoofd kunnen bieden.  En je ontvangt advies over maatregelen die je het best kan nemen om phishing te voorkomen.

De Nulmeting Phishing Simulatie helpt in drie stappen de bescherming tegen phishing te verbeteren:

 1. Advies over basisbeveiliging: binnen een hele korte tijd maakt de nulmeting duidelijk hoe jouw medewerkers omgaan met phishing. Bovendien helpen de adviezen en aanbevelingen om meteen in actie te komen en de basisbeveiliging op hoger niveau te brengen.
 2. Cyberawareness vergroten: krijg meer inzicht in de cyberawareness van je medewerkers. Ontvang bovendien tips om jouw organisatie nog beter te beschermen tegen phishing.
 3. Volledige ontzorging: Onze cybersecurity-adviseurs doen er alles aan om je volledig te ontzorgen. Met hun advies blijf je in control, beheers je je kosten en ben je compliant.

Bescherming tegen phishing: drie opties voor organisaties

Met de Nulmeting Phishing Simulatie, kun je snel de volgende stap zetten. Over het algemeen treffen organisaties de volgende maatregelen om zichzelf te beschermen tegen phishingaanvallen en andere vormen van cybercriminaliteit:

 

 1. Een cybersecurity-oplossing

De meest complete oplossing voor organisaties kies je met een totaalpakket, bijvoorbeeld de Full-service Phishing Simulatie. Met deze full-service zorg je voor een optimale beveiliging tegen phishing en kies je voor volledige ontzorging. Dit totaalpakket om jouw bedrijf te beschermen tegen phishing bestaat uit vier onderdelen:

 1. Geavanceerde phishingsimulaties: Geavanceerde, AI-gedreven phishingsimulaties. Gepersonaliseerd voor elke medewerker. Geen manuele tussenkomst vereist.
 2. Training: De AI-gedreven phishingsimulaties worden automatisch gecombineerd met interactieve trainingen en rapportages om de menselijke firewall actief te trainen én te versterken.
 3. Cyberawareness: Gebruikers worden geactiveerd om simulaties te flaggen met een report-knop; zo leren gebruikers bewust om te gaan met cyberbedreigingen.
 4. Rapportage: Met de krachtige rapporteringstools breng je proactief zwakke plekken in kaart. Blijf steeds op de hoogte van de prestaties van jouw medewerkers.

 

 1. Een totaaloplossing voor cybersecurity en privacy

Wil je aan de slag met de cybersecurity en privacy strategie voor jouw organisatie? Wij bieden doorlopende en complete cybersecurity en privacy oplossingen voor elke sector en elke doelgroep. Privacy365, totaalpakket voor doorlopende cyberawareness medewerkers.

 1. Cybertrainingen zijn volledig afgestemd op de rollen en verantwoordelijkheden van medewerkers.
 2. De trainingen zijn inzichtelijk en ingedeeld in meerdere thema’s en onderwerpen.
 3. Managementtool om vorderingen te volgen.
 4. Praktische en actuele inhoud.

 

 1. Een zakelijke cyberverzekering

Een zakelijke cyberverzekering is een gerichte cyberoplossing voor organisaties. Een cyberverzekering dekt bijvoorbeeld schade door:

 • Hacking;
 • Systeeminbraak, digitale aansprakelijkheid;
 • Afpersing en cyberaanvallen;
 • Diefstal van privacygevoelige data.

 

Jouw bedrijf beschermen tegen phishing

Ben je benieuwd hoe goed jouw organisatie is beschermd tegen phishing? Of wil je juist weten hoe je jouw organisatie beter kan beschermen tegen phishing? Onze Nulmeting Phishing Simulatie geeft je in een heel korte tijd inzicht in de (mogelijke) cyberrisico’s die jouw bedrijf loopt. Zo weet je precies wat je kunt doen om jouw bedrijf beter te beschermen.

Ben je overtuigd van het belang van goede cybersecurity en privacy en wil je meteen meer weten over onze totaaloplossingen? Neem dan vrijblijvend contact me ons op.